Personality traits and food consumption: an overview of recent research

Michele C. Machado-Oliveira , John B. Nezlek , Heber Rodrigues , Anderson S. Sant'Ana

Abstract

This paper summarizes research on relationships between personality and food choice and food consumption. Personality is one of many factors that can influence food choice and consumption and whether people make healthy choices. We used the Five Factor Model of personality as an organizing theme to summarize the research and found that in addition to personality, daily habits, the environments in which people live, and their cultural backgrounds influence how they eat, which in turn influences their quality of life or overall health, including the developing chronic disease.
Autor Michele C. Machado-Oliveira
Michele C. Machado-Oliveira
-
, John B. Nezlek (Wydział Psychologii i Prawa w Poznaniu)
John B. Nezlek
- Wydział Psychologii i Prawa w Poznaniu
, Heber Rodrigues
Heber Rodrigues
-
, Anderson S. Sant'Ana
Anderson S. Sant'Ana
-
Tytuł czasopisma/seriiCurrent Opinion in Food Science, ISSN 2214-7993, e-ISSN 2214-8000, (N/A 100 pkt)
Rok wydania2020
Nr33
Paginacja91-97
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0.5
Klasyfikacja ASJC1106 Food Science; 2402 Applied Microbiology and Biotechnology
DOIDOI:10.1016/j.cofs.2020.02.005
URL https://doi.org/10.1016/j.cofs.2020.02.005
Języken angielski
Plik
2020-COFS-Food Choice Personality.pdf 420.8 KB
Pliki dodatkowe
2020-COFS2-Affliation.pdf 839.26 KB
Punktacja (całkowita)100
Żródło punktacjijournalList
Wskaźniki publikacji Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2018 = 1.204; Impact Factor WoS: 2018 = 3.828 (2) - 2018=4.03 (5)
Liczba cytowań*2 (2020-10-19)
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?