Personality traits and food consumption: an overview of recent research
Michele C. Machado-Oliveira , John B. Nezlek , Heber Rodrigues , Anderson S. Sant'Ana
Abstract
This paper summarizes research on relationships between personality and food choice and food consumption. Personality is one of many factors that can influence food choice and consumption and whether people make healthy choices. We used the Five Factor Model of personality as an organizing theme to summarize the research and found that in addition to personality, daily habits, the environments in which people live, and their cultural backgrounds influence how they eat, which in turn influences their quality of life or overall health, including the developing chronic disease.Autor | |||||
Tytuł czasopisma/serii | Current Opinion in Food Science, ISSN 2214-7993, e-ISSN 2214-8000, (N/A 100 pkt) | ||||
Rok wydania | 2020 | ||||
Nr | 33 | ||||
Paginacja | 91-97 | ||||
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych | 0.5 | ||||
Klasyfikacja ASJC | ; | ||||
DOI | DOI:10.1016/j.cofs.2020.02.005 | ||||
URL | https://doi.org/10.1016/j.cofs.2020.02.005 | ||||
Język | en angielski | ||||
Plik |
| ||||
Pliki dodatkowe |
| ||||
Punktacja (całkowita) | 100 | ||||
Żródło punktacji | journalList | ||||
Wskaźniki publikacji | : 2018 = 1.204; : 2018 = 3.828 (2) - 2018=4.03 (5) | ||||
Liczba cytowań* | 2 (2021-02-24) |
* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót